Friluftsliv – Snorkeldykning (ubegrænset printmulighed)

Forfatter(e): Ole Laustsen

Medie: E-bog, 36 s.
Forlag: www.systime.dk
Udgave: 1. udgave, 2004
ISBN: 8761609005
Pris u. moms: kr 100,00
Pris m. moms: kr 125,00

DETTE ER EN E-BOGUDGAVE AF DEN TRYKTE BOG FRILUFTSLIV – LYSTFISKERI (UBEGRÆNSET PRINTMULIGHED)

“Friluftsliv” er en serie af udgivelser til idrætsundervisningen. Serien består dels af en gratis generel introduktion til friluftsliv i idræt (er tilgængelig på www.systime.dk), dels af en række kompendier, som leveres som e-bøger.

Hvert kompendium omhandler en friluftsdisciplin – leveres som e-bog via mail (prøvesider er tilgængelige på www.systime.dk) – og kan efter køb frit kopieres på skolen.

Kompendierne er især henvendt til idrætsundervisningen på gymnasiet og på HF på C- og B-niveau. Serien kan også bruges på folkeskoler, efterskoler, højskoler og ungdomsskoler og i øvrigt af alle som interesserer sig for friluftsliv.

»Friluftsliv – Lystfiskeri« er et kompendium, der har til formål at inspirere idrætslærere til at udbyde lystfiskeri til deres idrætshold. Det beskrevne forløb foregår både på skolens plæne og ved kyst, sø eller å.

Kompendiet er delt i tre dele:
1. del omhandler nogle af de pædagogiske-, tekniske – og sikkerhedsmæssige overvejelser, man som lærer bør gøre sig inden undervisningen i lystfiskeri startes. Der er også nogle forslag til tværfaglige temaer og til gennemførelsen af den praktiske eksamen, hvis forløbet vælges som eksamensdisciplin. 1. del afsluttes med en litteraturliste.

2. del er et udførligt beskrevet undervisningsforløb i lystfiskeri på 2×2 lektioner på skolen, 2×4 timers ekskursion til et passende fiskevand og endelig en dobbeltlektion til eksamenstræning.

3. del består af en række bilag. Bilag 1 er 11 teknikøvelser, der kan bruges som instruktionsgrundlag for læreren eller til selvinstruktion for kursisterne/eleverne. Bilag 2 og 3 er skemaer til videoevaluering og bilag 4 er et eksempel på et teoretisk eksamensspørgsmål i lystfiskeri.