Friluftsliv – Kano & kajak (ubegrænset printmulighed)

Pris:  DKK 158,00
Sideantal:  158
Indbinding:  Hæftet
Forlag:  Syddansk Universitetsforlag

Udgivet:  06-08-2004
Udg./opl.:  1. udgave, 1. oplag
Sprog:  Dansk
ISBN:  87-7838-957-7
Ringene samles skildrer den olympiske bevægelses historie siden grundlæggelsen i 1894. Det er historien om en af de store fortællinger fra det 20. århundrede, der trods begyndervanskeligheder og forhindringer undervejs i dag står stærkere end nogensinde. Bogen går bag om bevægelsens iscenesættelse af sig selv, fortæller om Coubertins rolle som igangsætter og om bevægelsens karakter af loge, hvor en række særligt betroede mænd i generationer har forvaltet arvegodset.
Ringene samles skildrer OL’s transformation fra idealistisk bevægelse til kommerciel organisation og forholder sig mere til temaer som økonomi, politik, doping, terror og forholdet til medierne end til atleterne og resultaterne.
Men uden udøverne intet drømmenes teater. Læseren møder derfor et bredt udsnit af OL-deltagere fra Sonja Henie og Jesse Owens i 1930’erne til Katarina Witt og Carl Lewis i 1980’erne og -90’erne. Endvidere skildres de danske deltageres indsats, fra bryderen og medaljefavoritten Abraham Kurland, der på grund af sin jødiske herkomst ikke stillede op ved OL i Berlin, til guldvinderne i kvindehåndbold i 1996 og 2000.
Ringene samles er den første samlede fremstilling på dansk om den olympiske bevægelses historie.

Jørn Hansen er idræthistoriker med speciale i bl.a. idrættens rolle i samfundet og den olympiske bevægelses historie.